Hat

Hatet finns inombords, det går att skjuta åt sidan för en stund, men det finns där. Alltid. alltidalltidalltid.

vill

vill man så kan man vill man så kan man

det tog emot att sticka ut och springa idag, men jag gjorde det, och vid tanken på en snygg kropp på stranden i sommar får mig att veta till 100% att jag kommer träna imorgon med.

Har för tillfället varken tid eller lust att vara duktig uppdaterare.

men vill, det vill jag fortfarande.


Frukt

Kvinnor - undvik överdrivet fruktätande

Ett tips som gäller män också såklart, men är ett än vanligare hinder hos kvinnor som försöker gå ner i vikt. Frukt må anses nyttigt men innehåller tyvärr mycket socker, ungefär 10% av vikten (resten är mest vatten).

Fem frukter om dagen som många äter ger lika mycket socker som en halv liter läsk. Till skillnad från vad många tror är det samma sorts socker. Sockret i frukten höjer ditt blodinsulin vilket effektivt stänger av fettförbränningen. I värsta fall ger det till och med viktuppgång. Bäst resultat får du helt utan frukt.


Detta kommer inte få mig att sluta äta frukt , men jag tänker nog undvika att käka fler en 1 per dag!

TummenerTorsdag

Denna dagen har jag inte gillat, jag har unnat mig. Visst jag känner ingen ångest , för jag har unnat mig under fullstängid kontroll. I skolan var det god mat , åt fem st chicken bits,  och sedan var vi på studiebesök och de bjöd på supergod kransbröd eller var det heter, så en liten bit sånt blev det med grr..  sedan är ju inte saken bättre av att jag inte haft ork att träna. Men det är en ny dag imorgon , som tur är. Tänker inte lista maten idag eftersom jag inte vill räkna ihop kalorierna, men det blev en nyttig frukost under 100 kcal och bara ett äpple och 3 kalkonskrivor till middag.

Det positiva med dagen är att en av mina nära kompisar som själv är väldigt viktfixerad påpekade hur smal jag var, och att hon suttit och tänkt på det när jag gick för bi. Göttans ju, och föreställ er nu ingen skinny brud för jag har både rumpa och bröst och muskler och kött och även fett förstås!.. Jajemän.


Tyckte hon var grymt snygg på denna bilden!

Onsdag

Det flyter på, jag satsar på ett intag jag kan leva med utan att jag måste vara så hungrig att jag bara proppar i mig en massa tillslut på en och samma gång. We dont like.
Idag är det vilodag föröverigt.


Frukost: 1 äpple, ½ dl musli 80 kcal
Lunch: 1 dl ärtor, 1 dl riven morot, 3/4 pulvermos, 1 tugga fisk, ½ dl böngroddar 200 kcal
Middag: 1 äpple, 1 dl musli 120 kcal
Mellanmål: ½ dl laktosfri lättmjölk 15 kcal

Träning: 20 min cykling, 45 min sjukgymnastik -100kcal

Sammanlagt: 415 kcal -100kcal


Väldigt intressant, läsvärt!

Ät dig smal

Det finns många sätt att öka ämnesomsättningen - du kan till exempel motionera, äta piller eller springa omkring ute i kylan, men ett av de bästa sätten är faktiskt att äta!

Bantningskurer sätter sina spår.
Ämnesomsättningen blir lägre och därför går du upp lite extra efter varje kur.

Den ena misslyckade bantningskuren efter den andra sätter sina spår. Varje gång man är tillbaka på den gamla oönskade vikten har man dessutom blivit lite tjockare än man var före bantningen. Det beror på att man under en bantningskur förlorar både fett- och muskelvävnad medan det primärt är fett man lägger på hullet igen. Kroppen innehåller därför procentuellt mer fett och mindre muskelmassa efter en misslyckad bantning.

Det får ämnesomsättningen att sjunka. Det är nämligen stor skillnad på energiförbränningen i muskel- och fettvävnad. I muskelvävnaden är förbränningen hög - musklerna ska ju användas för att hålla kroppen aktiv. I fettvävnaden är däremot aktiviteten inställd på ett minimum. Den är bara en lagerplats vars främsta uppgift är att bevara energin - inte använda den.

Har kroppens sammansättning blivit fetare efter en misslyckad bantningskur går man lättare upp igen. Man får äta motsvarande mindre än före kuren för att bara hålla den gamla vikten, p g a ämnesomsättningen har fallit. Men eftersom aptiten är oförändrad går man snabbt upp igen - fast lite mer den här gången, så att man väger ännu mer än man gjorde före kuren.

Upprepas bantningskurerna år efter år kan det sluta med att man väger åtskilliga kilon extra och har en så låg ämnesomsättning att man bara behöver titta på en chokladbit för att gå upp i vikt.

Det händer också att förmågan att skilja mellan aptit och hunger kommer ur balans. Då hade det varit betydligt mer hälsosamt att aldrig påbörja någon bantningskur.

Men visst är det möjligt att rätta till ämnesomsättningen och gå ner för gott i vikt - även om kroppen har genomgått åtskilliga misslyckade bantningskurer. Men det kräver att man lägger om sina kostvanor. Som egentligen är ganska enkelt: sluta räkna kalorier! Ät massor av kolhydrater! Spara på fettet! Motionera!

Det finns många sätt att öka ämnesomsättningen - du kan t ex motionera, äta piller eller springa omkring ute i kylan, men ett av de bästa sätten är faktiskt att äta! Omkring tio procent av den dagliga energikonsumtionen kommer från födointaget. Att uppta, bryta ner, smälta och/eller deponera kolhydrater, fett, protein och alkohol är energikrävande processer som resulterar i att ämnesomsättningen ökar från det att måltiden börjar och 3-12 timmar framåt, beroende på måltidens energiinnehåll och sammansättning.

Det är framför allt omsättningen av protein som är energikrävande. Inte mindre än 30 procent av energin går förlorad, medan du däremot inte förlorar mer än 5 procent på spjälkning av kolhydrater och 1 procent på fett.

Utöver att öka ämnesomsättningen har forskare dokumenterat att protein, gram för gram, mättar mycket bättre än kolhydrater, fett och alkohol, på grund av att proteinernas små byggstenar, aminosyrorna, under matsmältningen påverkar utsöndrandet av olika hormoner som påverkar aptitreglerande centra i hjärnan. Resultatet är att du snabbt blir mätt och - om du lyssnar till kroppens signaler - slutar äta innan du har intagit mer energi än kroppen behöver.

Utöver proteinerna har i synnerhet kolhydraterna betydelse för din mättnad. Det beror på att ett fallande blodsocker, ett resultat av tömda kolhydratdepåer, automatiskt ökar godissuget. Om du hela tiden ser till att blodsockret ligger stabilt blir du inte godissugen särskilt ofta. Bäst när det gäller att stabilisera blodsockret är kolhydrater av den så kallade komplexa typ som bl a finns i rågbröd, fullkornspasta, frukt och grönsaker och som spjälkas och upptas relativt långsamt. Det betyder att de inte leder till några större blodsockersvängningar.

När du har ätit en måltid stiger ämnesomsättningen som följd av matsmältningsprocessen. Hur mycket den stiger beror på mängden och sammansättningen. Det har visat sig att ämnesomsättningen stiger speciellt mycket om maten innehåller mycket kolhydrater. De ger upphov till så kallad lyxförbränning. Det beror på att kolhydrater aktiverar det nervsystem som tillsammans med sköldkörteln styr förbränningen i kroppen.

Om man äter ett överskott av energi i form av kolhydrater kan det öka kroppens energiförbrukning med upp till 25 procent av de kalorier man faktiskt får i sig. Det innebär att om du äter 1000 kcal för mycket ökar förbränningen med cirka 250 kcal. Fett ger däremot inte upphov till någon extra förbränning utöver den obligatoriska som hör ihop med matsmältningen. Därmed får du hela 950 av 1000 kalorier att kämpa med för att förbränna.

I motsats till kroppens stora fettdepåer som innehåller energi för mycket lång tid, är lagret av kolhydrater inte särskilt stort. De lagras i musklernas och leverns energidepåer och utgör inte mer än 7-800 gram. Det finns bara tillräckligt mycket energi för en eller två dagars förbrukning. Kroppen måste därför hela tiden se till att tillföra nya kolhydrater för att undvika följderna av ett för lågt blodsocker.

När man sätter sig till bords är kroppen alltså mest intresserad av att få tillräckligt med kolhydrater. Därför fortsätter man att äta tills man har fått i sig tillräckligt mycket t ex bröd för att fylla musklernas energidepåer. Är det mycket fet mat på tallriken innebär det alltså att du måste äta dig igenom desto mer mat för att få tillräckligt mycket kolhydrater.

Även starka kryddor ökar förbränningen. Framför allt stark chili har en förmåga att öka förbränningen ganska rejält och är orsaken till att svetten sipprar fram ur porerna när du sätter tänderna i en chilifrukt!

Det som gäller för koffeinhaltiga drycker gäller också för kryddor - dvs ett regelbundet högt intag leder till att man blir immun mot ämnet och därför ska du inte förvänta att kilona rasar av kroppen bara för att du äter 8-10 chilifrukter om dagen!

Så mycket påverkas ämnesomsättningen

En kur sänker ämnesomsättningen så att man går upp igen efteråt. Det är bättre att lägga om kosten.

Ändrad kost:
En kolhydratrik och fettfattig kost ger långsam viktminskning.
 Och vikten bevaras om man behåller sina nya kostvanor.

Ämnesomsättningen stiger i takt med de nya kostvanorna så att förbränningen ökar.
Den högre ämnesomsättningen varar så länge du håller kostvanorna.

Bantningskur:
En traditionell bantningskur ger en snabb viktminskning. Men efter kuren går
 man upp igen - den här gången lite mer än före kuren.

Ämnesomsättningen sjunker när man äter mindre. Efter kuren har fettmassan
 ökat så att omsättningen är lägre än före kuren.

En månads bantningskur tar hårt på kroppen. Ämnesomsättningen sjunker när man
 äter för lite. Efter kuren går man upp igen - men de nya kilona är huvudsakligen fett,
vilket medför att ämnesomsättningen sjunker. Det är betydligt mer effektivt att lägga om sin kost.

Tisdag

Fan mamma. säger jag bara, hon kom in innan träningen och ville låna min dator snabbt när jag hade uppe en blogg jag läser, som hade rubriken "hatar fett!", fick panik och klödda en massa för att få bort den samtidigt som jag försökte låtsas vara helt lugn. Hon måste ha sett:S naeejjj,........


Frukost: specialarsmoothien 59 kcal
Lunch: 1 dl ärtor/morot blandning, ½ köttbulle, 1 tugga potatis, 4 msk majs, 1 dl rödbeta 100 kcal?
Mellanmål: 50 g kalkon, lite musli 80 kcal
Middag: 100 g kyckling, 1 äggvita 120 kcal
Mellanmål: ½ dl laktosfri lättmjölk 15 kcal

Träning:
30 min core, 60 min spinning, sjukgymnastik -400 kcal

Sammanlagt: 374kcal -400kcal


Kurr i magen

Pinsamt på matten idag, min mage kurra som en galning alla hörde det, och jag som ätit frukost fattar fan inte haha. Ska snart byta om för att sticka iväg och träna core och spinning, har ingen lust idag men jag ska fantamig iväg. Får tänka på hur nöjd jag kommer vara efteråt. Stannar jag hemma blir det bara att jag stoppar i mig nån frukt eller nått och mitt intag är färdigt för dagen punkt slut, skriver in det här sen.:)

Något av det godaste

Något av det godaste jag vet, det är att hacka salladsblad, hacka gurka i små bitar, och sedan hälla balsamvinäger på det plus en god salladskrydda. Så himla gott, och inget ångest över att äta mycket av det heller får jag.

Ska det vara riktigt lyxigt ska röd paprika också vara med förstås, eller kanske salladslök? åhh mums.

Måndag

Jaha då har denna dagen också flytit förbi, inte så nöjd som jag vill vara. Käkat i stort sätt samma sak hela dagen, och gah va jag tvungen att köpa dom söta små otroligt goda äpplena så att jag käka upp alla fyra? Speciellt efter att jag lagt in ett inlägg om hur fruktoset i frukten inte är jättebra för en? haha jaja!
Ska snart sticka iväg och träna iaf.


Frukost: 15 g kalkon 20 kcal
Lunch: 2 små äpple, 15 g kalkon 90 kcal
Mellanmål: 2 små äpple 15 g kalkon 90 kcal
Middag: 1 morot, 2 småbitar kyckling, 1 msk ärtor, i chilli och curry. 86 kcal
Mellanmål: 1 dl laktosfri lättmjök 30 kcal

Träning: 30 min cykling, sjukgymnastik, bodypump -390 kcal

Sammanlagt: 286 kcal -390 kcal


Ny vecka

Det känns bra att veta att denna nya veckan kommer det ske viktnedgång. Jag är fast besluten som vanligt på skoldagar. Träna och lågt kaloriintag och jag får väga mig på fredag! Jadå! Längtar tills jag får se vad jag kommer väga på fredag. Jag vill se något på 48, villvillvill!
Rivstart imorgon så ger den extra effekt!


Utråkad

Såå uttråkad, och kan inte hitta på nått för jag måste plugga, gaah.. nu hade jag kunnat gå och leta i skafferi och kyl efter nått ätbart för jag är så uttråkad. Men det ska jag inte.  Ska nog snart börja laga kvällsmaten.. får hitta nått gott nyttigt kycklingrecept. Någon som har ett förslag?

Frukt ökar fettbildningen?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5052459.ab

Neeej vafan är detta. haha min älskade frukt<3


Bak

Vill att det ska bli skoldagar så jag går ner i vikt. står så jävla stilla nu, tom kanske går upp efter idag jag vet inte riktigt... varit en konstig dag.

Nyss bakat en kladdekaka till min brossa och hans kompisar som ska kolla fotboll här ikväll haha så snäll jag är. Men har liksom inget bättre för mig. Verkar inte hända mkt kul ikväll.. Blir väll robinson framför tv vid åtta i guess

Update: Haha jo det blev ju istället att man blev medbjuden på fest, men jag höll det till en nykter kväll, inte så jättekul men det var det värt endå. :)

Springtur i solen

Kom precis hem från en härlig 6 km runda, solen sken men det har inte hunnit bli förvarmt för att springa ännu, strax ska jag gå och duscha och sedan blir det att steka ute i solen med historieboken!

Jag vet inte riktigt mer vad jag kan skriva, jag ska vara duktig resten av dagen iallafall, punkt slut.

Men nu kallar duschen för jag är dyngblöt av svett, mums!



Tänk så skönt och springa i sanden längs havet, så underbart!

Wie!

Dagen har väll inte gått såvärst bra och jag vågar inte springa efter den stora ansträningen igår, men det får gå endå, pluggat satan och solat har jag iaf. Och fått kommentarer om att jag blitt smalare från både bror och mamma hihi:O trodde inte det syntes så mkt!

Valborg

Igår var det valborg, jag hade en jäkla lång bra träning på förmiddan,  men sen blev det alkohol och fest mat på kvällen. Jaja vågen visade 49.3 imorse.. Segt att jag inte gått ner något sen förra helgen, men jag har ju  faktiskt inte vatt jätteduktig kan jag tycka. glad att den inte visa mer iaf. '

idag måstte jag plugga, orkar verkligen inte

RSS 2.0